به منظور تعیین میزان نمک محلول در مواد غذایی و آب از دستگاهی به نام شوری سنج SALT METER استفاده می شود. برای نتیجه دقیق تر بهتر است از دستگاه هایی استفاده شود که مجهز به سیستم تطابق دمایی(ATC) هستند.
از آنجا که شوری هم چگالی Specific Gravity و هم هدایت الکتریکی Electrical Conductivity محلول را تحت تاثیر قرار می دهد،شوری سنج ها اغلب شامل یک ECمتر یا هیدرومتر Hydrometer و برخی ابزارهای تبدیلی، جهت آنچه قرائت شده به شوری می باشد.
کاربرد ها شوری سنج:
دستگاه های تصفیه آب برای کیفیت سنجی آب
در برخی کشتی ها ،در دیگ های بخار لوله آب، جایی که نمک موجود در آب در آن فاجعه بار خواهد بود
● قابلیت نمایش همزمان دما و شوری همراه با ATC ● صفحه کلید ضدآب ● طراحی کم هزینه با دقت بالا ● قابلیت پاسخ سریع همراه کالیبراسیون آسان ● مناسب جهت کار در دمای نمک مذاب
قابلیت کاليبره دستی فقط با یک دکمه درسه نقطه ی استاندارد دارای غشای ضد آب و دارای بند دستی جهت آزاد بودن دستها امکان جبران اتوماتیک دما ATC دارای حافظه تا 25 نقطه و فراخوانی داده ها
رنج اندازه گیری شوری از 0.00 الی 70.0 ppt رنج اندازه گیری دما از 0 الی 50 درجه امکان جبران افت دما ATC دارای نمایشگر دو خطی برای نمایش همزمان شوری و دما
محدوده اندازه گیری PH از 0 تا 14 رنج اندازه گیری ORP از -1999 mv تا +1999mv سختی سنج TDS از 0~19.99~199.9~1999ppm شوری SALT از 0~42.0ppt(آب دریا) اکسیژن محلول DO از 0~199.9%(در اشباع), 0.0~20.0 mg/l دما از 0~90 درجه سلسیوس